Bentes nisser

Om få måneder er det jul atter engang. En tid vi alle ved kommer hvert år, og som mange heldigvis synes er en rigtig dejlig tid, på trods af kulde og travlhed. Flere og flere mennesker samler på nisser, julemænd eller andet der er relevant for julen. De senere år er der kommet mere og mere på markedet, inspireret af jul i andre lande. Butikker som Det Gamle Apotek i Tønder, og Billigblomst, der har afdelinger rundt om i landet, har juleudstilling hele året rundt.

Selv synes jeg juletiden er skøn, og jeg elsker (næsten) alt der har med julen at gøre.

Nisser og julemænd og andre julefigurer, synes jeg godt man kan feje ind under kategorien ”dukker” – og dermed også bringe en artikel her på bloggen.

Jeg spurgte derfor nogle forskellige om deres forhold til nisser og julemænd, og mødte blandt andre Bente Hansen, der udover at holde garncafé i sit hjem om onsdagen, sammen med 12 andre damer, også har sin egen butik i sit hjem, med tilhørende Facebook gruppe, Gedser garn og Juleshop.

Bente har elsket nisser siden hun var barn, og opkøber og sælger nu nisser, julemænd og andet pynt med nisser og julemænd, gennem sin forretning. ”Jeg tager også på krea-messer og kræmmermarkeder”, fortæller Bente, ”men jeg laver desværre ikke selv nisser”.

Der findes mange måder at lave nisser og julemænd på, kun ens egen fantasi sætter græserne, og hvem ved, måske Bente en dag får lyst til at begynde at lave sine egne nisser også, og hvis det sker, vil jeg glæde mig til at se dem.

Herunder er lidt flere af Bentes nisser, som bland andet kan købes gennem hendes facebook side.